2018版高考英语二轮训练题:专题限时集训(五) 训练5 推理判断题() Word版含解析
更新时间:2024-01-21 11:22:01 阅读量: 教育文库 文档下载
- 2018年高考英语二卷推荐度:
- 相关推荐
专题限时集训(五) 阅读理解 训练5 推理判断题(Ⅱ)
(对应学生用书第143页)
A
(2017·浙江金华统练二)
Ambar presses her hand to her forehead as she considers the question on her screen: how many sevens in 91?The ten-year-old has been struggling with it for about a minute when she smiles,“13!”Her tutor responds by posting a large smiling cat picture on her screen — the virtual(虚拟的) meaning of a pat on the back.He is sitting on the other side of the world in an online tutoring centre in India.
Ambar,who attends Pakeman Primary School in London,is one of nearly 4,000 primary school children in Britain that have signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka.The lessons,provided by a company called Third Space Learning,are targeted at pupils struggling with maths — particularly those from disadvantaged backgrounds.
From next year,the platform will become one of the first examples of artificial intelligence (AI) software being used to monitor,and ideally improve,teaching.Together with some British scientists,the company has analysed around 100,000 hours of audio and written data from its tutorials(辅导课),with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson.
Tom Hooper,the company's CEO,said,“ We've recorded every lesson that we've ever done.By using the data,we've been trying to introduce AI to improve the teaching.”But he argued that the aim is not to replace teachers with robots.“There's a slightly dubious (不确定的) conversation about how AI will make humans irrelevant,but it's not at all about replacing humans,” he said.“Our whole belief is that for children not doing well in the subject,people are what matters.”
Pupils on the program have a 45-minute session with the same tutor each week.They communicate through a headset and a shared“whiteboard”.The lessons at Pakeman Primary School are tailored to the individual,including visual rewards
linked to the child's interests.In addition to the raw audio data,each lesson has various success metrics attached: how many problems are completed,how useful the pupil finds the session,how the tutor rates it.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。数学成绩不好怎么办?没关系。坐在家里,你就可以享受高科技公司Third Space Learning为你提供的一对一网上教学服务。 1.Why does the author mention Ambar in the beginning?
A.To praise her tutor.
B.To show her struggle with maths. C.To introduce Third Space Learning. D.To encourage pupils to learn maths online.
C [考查推理判断。第一段提到了Ambar在网上接受一对一的数学教学,该网上家教中心位于世界的另一端——印度。由此引出下文介绍的一家公司Third Space Learning。故作者在文章一开始提到Ambar是为了引出这家公司。]
2.What do we know about Third Space Learning?
A.It makes good teachers and lessons.
B.It is aimed at students from poor backgrounds. C.It is being used to monitor and improve teaching. D.It provides online maths lessons for schoolchildren.
D [考查推理判断。根据第二段中的“signed up for weekly one-to-one maths sessions with tutors based in India and Sri Lanka...are targeted at pupils struggling with maths”可知,Third Space Learning为小学生提供网上一对一的数学课程,故选D项。]
[干扰项分析] A、B、C 三项的干扰性均比较大,学生较易出错。但是,根据第三段中的“with the goal of identifying what makes a good teacher and a successful lesson”可知,Third Space Learning的目标是识别什么成就好老师和优质课,故排除A项;根据第二段中的“The lessons...are targeted at pupils struggling with maths — particularly those from disadvantaged backgrounds”可知,这家公司提供的数学课是为数学成绩差的学生而设置的,尤其是那些家境不好的学生,但不能说这家公司针对的是家境不好的学生,故排除B项;
根据第三段中的“From next year,the platform will become one of the first examples of artificial intelligence(AI)software being used to monitor,and ideally improve, teaching”可知,这个平台将要被用来监控并提高教学(水平),而不是正在被用来监控并提高教学(水平),故排除C项。 3.Which may Tom Hooper agree with?
A.AI makes man irrelevant. B.AI is beneficial to teaching. C.Robots are smarter than man. D.Robots will replace humans.
B [考查推理判断。根据第四段中的“By using the data,we've been trying to introduce AI to improve the teaching”可知,Hooper认为AI对教学是有好处的,故选B项。]
[干扰项分析] 根据本段中的“There's a slightly dubious(不确定的)conversation about how AI will make humans irrelevant”可排除A项。
B 【导学号:38144029】
The world's biggest learning technology show has opened in London,with Education Secretary Michael Gove promising a more ambitious computer science curriculum (课程) in schools in England.He says pupils as young as five will learn to code and program,but many children already do.
Amy Mather's first taste of coding was at a science festival,when she was 11.Now 14,she designs games,writes her own software and was named the European Digital Girl of the Year in 2013.“Everyone has ideas how to make our lives easier,” she says.“Coding gives you the power to do that.The sky's the limit.” The young coder who cashed in was Nick D' Aloisio,from London,made his fortune when he sold an app he created when he was 15.
Callum Easton,14,was at the London show with a group from his school in Portland,Dorset.His father,an engineer,gave him his first taste of coding when he was barely old enough to go to school.
Someone very aware of the growing interest in coding among teenagers is Steven Flower.He set up a group for young coders in Manchester in 2009.About eight turned
up,all of them are boys.Now he's expecting 150 teenagers next month at his Manchester Coder Dojo.It will be a full house,and it is free.Many bring their own laptop,or their Raspberry Pi—a relatively simple computer for coding.And the parents who used to drop off their kids and come back later,now often stay to see what is going on.“The average age is about 10 and a half,but we have six-year-olds coming along,” he says.Plenty of those who turn up are girls,but they are still outnumbered by boys by a rate of 60:40.“Coding gets more attention now because it's cooler,” Steven says.
【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。讲述了越来越多的青少年开始学习电脑编程。
4.What's Amy Mather's opinion about coding?
A.Complex. C.Promising.
B.Boring. D.Useless.
C [考查观点态度。根据第二段“‘Coding gives you the power to do that.The sky's the limit.’”可知答案为C。]
5.What does the underlined phrase “cashed in” most probably mean?
A.Joined. C.Failed.
B.Earned money. D.Raised money.
B [考查词义猜测。根据此短语后面的内容“from London,made his fortune when he sold an app he created when he was 15”可知应该是“赚钱”,因此答案为B。]
6.What can we infer from the text?
A.More girls than boys are learning to code. B.Learning to code in Coder Dojo is charged. C.Boys are better at coding than girls. D.Callum Easton was influenced by his father.
D [考查推理判断。根据第三段中“His father,an engineer,gave him his first taste of coding when he was barely old enough to go to school.”可判断答案为D。]
C
“Good morning,boys and girls!” For decades this has been how English classes start in Germany.They are the first bits of vocabulary and basic phrases.For years now,however,increasing numbers of primary schools in Germany are teaching younger children their first foreign language.In order to better prepare children for a multilingual future,parents,educators and policymakers are seeking support behind the idea of “the earlier the better” when it comes to learning foreign languages.What's more,we may often hear these words that if you've gone through adolescence already,you'll no longer be able to speak a foreign language perfectly.But do they necessarily mean that small children in general learn foreign languages better than adolescents or adults?
“It depends on what we consider‘better’ with regard to foreign languages,” says Rudiger Grotjahn,a professor of language learning.“If we look at the end result of language acquisition,an early start is certainly advantageous.”
If “better” means faster,then young children don't do so well compared to adolescents or even young adults,especially at the beginning of the course when,according to Rudiger Grotjahn,the latter two groups make better progress.
Education psychology has also shown us that successful learning is mainly based on existing knowledge.The same is true for language learning.Furthermore,techniques have developed when learning the native language also plays an important role in learning a foreign language.
Children often respond to new languages with curiosity while adults increasingly depend on their own learning and life experiences to help them learn the words,structures and ideas of a foreign language.The result is that children learn more through games and gestures while adults take a more analytical approach with stricter rules.
Children learn languages differently from adults.Good foreign language courses should take these various requirements and methods into account.The joy of learning a foreign language is something that both the young and the old can experience to equal degree.
【语篇解读】 到底是让孩子从小开始学外语好还是到成年再学外语好呢?作者在本文中分析表明了自己的观点。
正在阅读:
2018版高考英语二轮训练题:专题限时集训(五) 训练5 推理判断题() Word版含解析01-21
2020年北京高考语文考试说明11-21
战汉玉器03-04
Solexa测序原理及流程_--华大基因06-05
汇市入门-初级教程08-12
Deja+Vu+X详细操作手册03-08
《椭圆及其标准方程》正式说课稿05-16
足球理论试题(最新)09-13
北银消费金融电商方案final - 图文04-17
- 1高考英语二轮专题能力提升限时训练 阅读理解(推理判断类)+任务型
- 22018年高考英语浙江专版二轮复习与策略专题限时集训17 阅读理解 训练3 含解析
- 32018届高考英语二轮专题复习专练:阅读理解推理判断题专练(3)
- 42014届高考英语二轮增分策略:第二部分-推理判断题(含解析)
- 5浙江专版2017高考英语二轮复习专题限时集训2读后续写训练
- 6专题05 阅读理解Ⅲ:推理判断题(练)-2017年高考二轮复习英语(附
- 72018版高考英语二轮(江苏专用)专题限时集训:17 阅读理解 细节理
- 82018版高考英语二轮复习: 专题限时集训20 完形填空 - 说明文
- 9高考物理二轮专题训练功 功率(含解析)
- 102014高考英语二轮复习方案专题限时训练(八)(新课标·广东专用) 说明文型语法填空 Word版含解析
- exercise2
- 铅锌矿详查地质设计 - 图文
- 厨余垃圾、餐厨垃圾堆肥系统设计方案
- 陈明珠开题报告
- 化工原理精选例题
- 政府形象宣传册营销案例
- 小学一至三年级语文阅读专项练习题
- 2014.民诉 期末考试 复习题
- 巅峰智业 - 做好顶层设计对建设城市的重要意义
- (三起)冀教版三年级英语上册Unit4 Lesson24练习题及答案
- 2017年实心轮胎现状及发展趋势分析(目录)
- 基于GIS的农用地定级技术研究定稿
- 2017-2022年中国医疗保健市场调查与市场前景预测报告(目录) - 图文
- 作业
- OFDM技术仿真(MATLAB代码) - 图文
- Android工程师笔试题及答案
- 生命密码联合密码
- 空间地上权若干法律问题探究
- 江苏学业水平测试《机械基础》模拟试题
- 选课走班实施方案
- 轮训
- 英语
- 限时
- 集训
- 推理
- 解析
- 判断
- 训练
- 高考
- 专题
- 练题:
- 2018
- Word
- 上海市黄浦区2017中考英语一模
- 三年级数学聪明题(含答案)
- 化工仪表及其自动化重要知识点
- 16天记住7000英语考研、四六级单词
- 2013-2014年数三真题,附2014答案
- 大悲咒(标注拼音、逐字翻译)
- 不服执行裁定复议申请书 2
- 《人力资源管理概论》复习提纲答案
- 2018年长沙市小学毕业质量检测
- 4A(6-10)教案
- 女王也抠门:伊丽莎白一世的奇葩省钱法
- 最全的运筹学复习题及答案 - 图文
- 沈阳市第六十一中学德育管理制度
- 乘法2(口算乘法2)
- 干部网络培训心得体会的范文
- 上海水产大学后勤服务中心网站管理办法(征求意见稿)
- 公开发行证券的公司信息披露编报规则第15号 - 财务报告的一般规定(2010年修订)
- 文献检索考试题目及答案
- 《构建与人的个性和谐发展的教育研究》
- 纳氏试剂检测氨氮影响因素的研究